Hjem fra barsel

Det er en stor dag når man drar hjem fra sykehuset med den nyfødte babyen! Mange foreldre er usikre og har mange spørsmål om babyen den første tiden, både når det gjelder mating og hvordan det er best å gjøre ting hjemme. Vi i Ammeklinikken kan komme hjem til dere den dagen dere kommer hjem fra sykehuset, eller i de første dagene etterpå for å gjøre overgangen til hverdagen med den lille best mulig.

Vi kan hjelpe med å få ammingen til å fungere bedre, noen er litt såre eller syns det er slitsomt den første tiden, det er ofte små justeringer som skal til for å få det bedre. Vi kan hjelpe dere å finne den beste ammestillingen hjemme i deres egen sofa og seng for noen ganger går ting greit på sykehuset men så blir det vanskeligere etter hjemkomst.

Dersom babyen får mat av flaske så veileder vi i flaskemating, riktig tilberedning av morsmelkerstatning og renhold av flasker og utstyr.

Vi kan hjelpe dere med å finne den beste løsningen for å få mest søvn for både mor og barn, og far, samt veilede i trygg samsoving dersom dere ønsker det. Vi kan svare på alle spørsmål rundt babyen og barselmammaen.

Et besøk av oss hjelper dere til å bli tryggere i foreldrerollen og å vite hvordan dere skal navigere i den store jungelen av gode (og mindre gode) råd som man får fra alle kanter som nybakte foreldre.

 

shutterstock_468235367